DONACIJE U VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSOM
November 24, 2020
HAIX donirao Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije zaštitnu obuću
December 9, 2020
DONACIJE U VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSOM
November 24, 2020
HAIX donirao Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije zaštitnu obuću
December 9, 2020

Tvrtka Muraplast d.o.o. iz Kotoribe donirala Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije
izolacijsku jedinicu BIO-BAG  za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije zahvaljuje tvrtki MURAPLAST d.o.o iz Kotoribe što su prepoznali važnost donacije u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazimo zbog pandemije koronavirusa i odlučili donirati vrijednu opremu - izolacijsku jedinicu „BIO – BAG“.


Izolacijska jedinica „BIO BAG“ se koristi za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima zbog čega je od velike važnosti za sigurnost naših zdravstvenih djelatnika, posebno u trenutnim uvjetima.


Donirana oprema će imati svoju primjenu i u drugim hitnim situacijama i transportima pacijenata, npr. kod transporta pacijenata s oslabljenim imunitetom ili s opeklinama, kada su pacijenti ugroženi vanjskim utjecajima te ih se pomoću izolacijske jedinice štiti i sigurno transportira. Izolacijska jedinica „BIO BAG“ je najefikasnije sredstvo zaštitite za naše pacijente, ali i medicinsko osoblje, od mogućih zaraza.


Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije su unazad samo mjesec i pol dana odradili 231 intervenciju kod pacijenata sa sumnjom ili sa potvrđenim pozitivnim nalazom na SARS-CoV-2.


Imajući na umu koronakrizu, djelatnici hitne pomoći posebno su izloženi jer su vrlo često u prvom kontaktu s pacijentom, u vanjskim nekontroliranim uvjetima. Zato je zaštitna oprema za hitnu medicinsku pomoć izuzetno bitna.


Zaštita djelatnika Zavoda, a samim time i svih stanovnika Međimurske županije, pa i šire, naš je najveći prioritet i svaka pomoć u nabavci zaštitne opreme od velikog je značaja.


Hvala Muraplast d.o.o.- u od srca u ime svih djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije i pacijenata.


Ovim putem ujedno apeliramo na dosljedno pridržavanje epidemioloških mjera i provođenje preporuka HZJZ-a za sprečavanje zaraze koronavirusom. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.Muraplast donacija - tim ZHM Muraplast donacija