DONACIJE U VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSOM
24 studenoga, 2020
HAIX donirao Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije zaštitnu obuću
9 prosinca, 2020

Tvrtka Muraplast d.o.o. iz Kotoribe donirala Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije
izolacijsku jedinicu BIO-BAG  za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije zahvaljuje tvrtki MURAPLAST d.o.o iz Kotoribe što su prepoznali važnost donacije u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazimo zbog pandemije koronavirusa i odlučili donirati vrijednu opremu - izolacijsku jedinicu „BIO – BAG“.


Izolacijska jedinica „BIO BAG“ se koristi za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima zbog čega je od velike važnosti za sigurnost naših zdravstvenih djelatnika, posebno u trenutnim uvjetima.


Donirana oprema će imati svoju primjenu i u drugim hitnim situacijama i transportima pacijenata, npr. kod transporta pacijenata s oslabljenim imunitetom ili s opeklinama, kada su pacijenti ugroženi vanjskim utjecajima te ih se pomoću izolacijske jedinice štiti i sigurno transportira. Izolacijska jedinica „BIO BAG“ je najefikasnije sredstvo zaštitite za naše pacijente, ali i medicinsko osoblje, od mogućih zaraza.


Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije su unazad samo mjesec i pol dana odradili 231 intervenciju kod pacijenata sa sumnjom ili sa potvrđenim pozitivnim nalazom na SARS-CoV-2.


Imajući na umu koronakrizu, djelatnici hitne pomoći posebno su izloženi jer su vrlo često u prvom kontaktu s pacijentom, u vanjskim nekontroliranim uvjetima. Zato je zaštitna oprema za hitnu medicinsku pomoć izuzetno bitna.


Zaštita djelatnika Zavoda, a samim time i svih stanovnika Međimurske županije, pa i šire, naš je najveći prioritet i svaka pomoć u nabavci zaštitne opreme od velikog je značaja.


Hvala Muraplast d.o.o.- u od srca u ime svih djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije i pacijenata.


Ovim putem ujedno apeliramo na dosljedno pridržavanje epidemioloških mjera i provođenje preporuka HZJZ-a za sprečavanje zaraze koronavirusom. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.Muraplast donacija - tim ZHM Muraplast donacija