POTHLAĐIVANJE – Tema: pothlađivanje, ozebline, smrzotine
November 21, 2018
U 11. izdanju časopisa HMS objava o uspjesima naših djelatnika
June 19, 2019
POTHLAĐIVANJE – Tema: pothlađivanje, ozebline, smrzotine
November 21, 2018
U 11. izdanju časopisa HMS objava o uspjesima naših djelatnika
June 19, 2019

Svečano otvaranje Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije u Kotoribi

Novi nadstandard u zdravstvenoj zaštiti Međimurske županije – u Kotoribi otvorena Ispostava Zavoda za hitnu medicinu. S ciljem daljnjeg unapređenja zdravstvene zaštite stanovnika Međimurske županije, u Kotoribi je 16. svibnja 2019. svečano otvorena Ispostava Zavoda za hitnu medicinu koja je uređena i opremljena prema najvišim standardima hitne medicinske pomoći.

Svečanom otvorenju nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec mag. ing., zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, dipl. ing., potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr. sc. Sonja Tošić-Grlač, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, spec. hitne medicine ravnatelji svih zdravstvenih ustanova Međimurske županije, brojni zdravstveni djelatnici, načelnici te mještani okolnih općina.

Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija broje više od 9.000 stanovnika, a od najbliže Ispostave hitne medicinske službe u Prelogu udaljeni su 20 km. U trenutku intervencije koju obavlja Tim 1 iz Preloga, mora se uračunati relacija Prelog – Kotoriba te 43 km iz Kotoribe do Čakovca. Novootvorena Ispostava u Kotoribi znatno će skratiti vrijeme dolaska u Županijsku bolnicu Čakovec, što je od iznimne važnosti budući da je vrijeme ključni čimbenik za spas ljudskog života..

Uz postojeće sjedište u Čakovcu, ispostave u Prelogu i Murskom Središću, Ispostava Kotoriba raditi će kroz vikend, od petka od 19,00 sati do ponedjeljka do 7,00 sati. U smjeni će raditi jedan  T2-tim koji se sastoji od dva medicinska tehničara.  Prilikom uspostavljanja nove Mreže hitne medicine nastojati će se uvesti da hitna služba radi tijekom cijelog tjedna 0-24h.

Otvaranjem ispostave Zavoda za  hitnu medicinu Međimurska županije u Kotoribi dižemo standard na višu razinu jer spašavanje jednog života vrijedi više od bilo čega. Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su doprinjeli otvaranju Ispostave Kotoriba kojom je ostvaren viši standard te dostupnija hitna medicinska pomoć na području Međimurske županije.

slider

Galerija