Zaštita od velikih hladnoća – preporuke za javnost
December 6, 2021
Hitnoj medicinskoj službi od danas dostupno eUsavršavanje
February 14, 2022
Zaštita od velikih hladnoća – preporuke za javnost
December 6, 2021
Hitnoj medicinskoj službi od danas dostupno eUsavršavanje
February 14, 2022

Stigla dva nova vozila za kvalitetniji sanitetski prijevoz

Vozni park djelatnosti sanitetskog prijevoza Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije od danas je bogatiji za dva nova suvremena vozila, vrijedna 705 tisuća kuna osiguranih iz proračuna Međimurske županije.

Ključeve vozila danas je ispred samog Zavoda međimurski župan Matija Posavec uručio ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimiri Križaj-Grabant, u društvu pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonje Tošić Grlač te predsjednika Upravnog vijeća  dr. Drage Starčevića.

Ova je nabava, istaknula je kod primopredaje ključeva ravnateljica Vladimira Križaj-Grabant, samo jedna u nizu aktivnosti koje je Zavod poduzeo otkako je u veljači prošle godine preuzeo djelatnost sanitetskog prijevoza, koja je dotad bila pod okriljem Doma zdravlja Čakovec.

Vozila su prilagođena za prijevoz pet sjedećih i jednog ležećeg pacijenta, a imaju i ugrađen sustav za prihvat inkubatora, čime je dodatno podignuta kvaliteta sanitetskog prijevoza koji na godinu preveze oko 28 tisuća pacijenata.

Rekonstruirani su prostori djelatnosti sanitetskog prijevoza, djelatnici su prošli edukaciju o osnovnim mjerama održavanja života uz upotrebu vanjskog defibrilatora, nabavljena je nova radno-zaštitna odjeća i obuća, sama vozila su opremljena dodatnom medicinskom opremom, a ulagalo se i u radionicu koja održava sam vozni park.

Zavod kontinuirano ulaže u podizanje kvalitete pružanja zdravstvene usluge za svoje pacijente, i u djelatnosti hitne medicine i u djelatnosti saniteta, a isto tako i u poboljšanje uvjeta rada za naše zaposlene, jer su oni okosnica rada Zavoda, poručila je ravnateljica Križaj-Grabant.