Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije primio zahvalnicu  Varaždinske županije
August 14, 2023
Ispostava Kotoriba uskoro započinje radom kroz cijeli tjedan – 24/7
November 14, 2023
Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije primio zahvalnicu  Varaždinske županije
August 14, 2023
Ispostava Kotoriba uskoro započinje radom kroz cijeli tjedan – 24/7
November 14, 2023

Sajam sigurnosti i prevencije 2023

Ovogodišnji sajam održavao se na prostorima Sportsko rekreacijske zone "Marina“ u Prelogu.

Naši djelatnici i ove su godine sudjelovali :

 👉 NA POKAZNOJ VJEŽBI „Spašavanje i zbrinjavanje utopljenika“

 

 👉 PREZENTACIJI NA INFORMATIVNOM PUNKTU

 

Na informativnom punktu su se približili posjetiteljima uz podjelu edukativnog materijala u obliku letaka, prezentaciji rada, prikazu i savjetovanju pružanja prve pomoći unesrećenoj osobi i komunikaciji s prijavno – dojavnom jedinicom, te prikazu medicinske opreme i vozila hitne medicinske pomoći koje se koristi u svakodnevnom radu.

 

Pokazna vježba bila je na temu "Spašavanje osoba čamcima iz poplavljenog područja (evakuacija) te postavljanje brana radi sprečavanje onečišćenja vode i okoliša zbog istjecanja".

Vježba hitnih službi na jezeru HE Dubrave je uključila sudjelovanje Službe civilne zaštite Čakovec, Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Čakovec, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prelog, Nautičkog kluba “Labud” Prelog, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske te Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Policijska uprava međimurska svečano je obilježila Dan policije, a u suradnji s partnerima Vijećem za prevenciju grada Preloga, gradom Prelogom i uz potporu Službe za prevenciju Ravnateljstva policije organizirala osmi “Sajam sigurnosti i prevencije”.

Dio scenarija vježbe :

Prilikom plovidbe zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta došlo je do sudara plovila i prevrtanja ljudi i opreme u vodu. Tom prilikom nekoliko osoba nije se uspjelo vratiti na obalu te su započete mjere traganja za osobama. Jedno plovilo prevozilo je gorivo u kanistrima, te je došlo do izlijevanja goriva u vodu gdje postoji opasnost od zagađenja vode.

Nakon dojave Centra 112 o unesrećenim osobama Prijavno- dojavna jedinica Zavoda za hitnu medicinu u sjedištu Čakovec na mjesto intervencije šalje najbliži tim 1 iz Ispostave Prelog.

Timu Zavoda za hitnu medicinu MUP i JVP daju dozvolu za sigurno pristupanje ozlijeđenima.

HGSS stanica Čakovec predaju dvije osobe djelatnicima HMP. Tim pristupa procesu trijažiranja, te utvrđuju ozljedu u vidu unutarnjeg prijeloma desne podlaktice, a kod druge osobe pothlađenost te ih nakon zbrinjavanja predaju na skrb interventnom timu Crvenog križa.

HGSS stanica Čakovec nalazi i 3. osobu  koja ne daje znakove života, započinju oživljavanje unesrećene osobe i transport do mjesta gdje je preuzima Tim 1 Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Ekipa HMP preuzima pacijenta, nastavlja s reanimacijom pacijenta prema  ALS protokolu, te nakon uspješnog oživljavanja unesrećena osoba se priprema za transport, stavlja se u vozilo i kreće s pacijentom u Županijsku bolnicu Čakovec.