MALA ŠKOLA PRVE POMOĆ
March 3, 2023
TRADICIONALNO DRUŽENJE S GRAĐANIMA POVODOM OBILJEŽAVANJA NACIONALNOG DANA HITNE MEDICINSKE SLUŽBE
May 2, 2023
MALA ŠKOLA PRVE POMOĆ
March 3, 2023
TRADICIONALNO DRUŽENJE S GRAĐANIMA POVODOM OBILJEŽAVANJA NACIONALNOG DANA HITNE MEDICINSKE SLUŽBE
May 2, 2023

Održana radionica „Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“ za 23 djelatnika iz Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA

Edukaciju „Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“ za 23 djelatnika iz Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA održana je organizaciji  djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, a radionicu je održao  Romeo Novak, mag.med.techn..

Svakome se može dogoditi da se zatekne kraj osobe koja je doživjela iznenadni srčani zastoj, bilo na radnom mjestu ili u privatnim aktivnostima  na javnom mjestu, kod kuće ili tokom sportskih aktivnosti, stoga je cilj ove radionice podići samopouzdanje i spremnost pružanja pomoći, a time i priliku da se spasi najveća čovjekova vrednota, njegov život.

Demonstrirana vježba pravilne masaže srca i umjetnog disanja, osiguranje i održavanje dišnog puta, te upotreba AVD-a iznimno je važna jer se intervencijom unutar tri do pet minuta od trenutka zastoja srca mogućnost preživljavanja povećava na više od 50 posto.

Obnovili su postojeća znanja, pravovremeno prepoznali hitna stanja, ojačali osjećaj sigurnosti i bez straha pružili prvu pomoć. Iskazali su zavidno znanje, zainteresiranost i spremnost u vještinama pružanja pomoći unesrećenoj osobi.

Zahvaljujemo djelatnicima Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA na ukazanom povjerenju.