Vježba evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Podturen – „Potres 2022.“
September 23, 2022
Na lokaciji Osnovne škole Mursko Središće održana je vježba Civilne zaštite po nazivom „POTRES 2022“
October 17, 2022
Vježba evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Podturen – „Potres 2022.“
September 23, 2022
Na lokaciji Osnovne škole Mursko Središće održana je vježba Civilne zaštite po nazivom „POTRES 2022“
October 17, 2022

Sajam sigurnosti i prevencije prepun događanja za naše djelatnike kroz  sudjelovanje na vježbi „Potres 2022“,  „Biciklijada tri grada“ i prezentaciju na  informativnom punktu

Vježba civilne zaštite spašavanja, evakuacije i zbrinjavanja učenika i zaposlenika zbog urušavanja dijela zgrade i požara u Učeničkom domu u Čakovcu izazvano  potresom održana u sklopu Sajma sigurnosti i prevencije 2022.

Vježba je u organizaciji Stožera civilne zaštite Međimurske županije u kojoj su osim pripadnika civilne zaštite, sudjelovali i pripadnici Crvenog križa, Policijske uprave međimurske, Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Čakovec, Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Dio scenarija vježbe:

Timu Zavoda za hitnu medicinu MUP i JVP daju dozvolu za sigurno pristupanje ozlijeđenima. Procjena je da se radi o 1 ozlijeđenoj osobi koju su vatrogasci iznijeli ispred Učeničkog doma i 5 osoba koje su samostalno napustile objekt u pratnji vatrogasaca. Tim pristupa procesu trijažiranja. Tim Zavoda za hitnu medicinu se odlučuje za zbrinjavanje  vitalno ugrožene unesrećene osobe   i  hitni transport  u Županijsku bolnicu Čakovec ozlijeđenog koji je u kolapsu uslijed prignječenja tzv. crush sindromu.

HGSS – Stanica Čakovec pronalazi drugu  ozlijeđenu osobu, spušta  u sigurnu zonu ispred Učeničkog doma koju preuzima tim Zavoda za hitnu medicinu. Tim pruža hitnu medicinsku pomoć i zbrinjavanje unesrećene osobe te zbog težine ozljeda vrši prijevoz do Županijske bolnice Čakovec.

Ove godine uz već spomenute aktivnosti  po prvi put  Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije sudjeluje na sajmu  na informativnom punktu.

Djelatnici su se približili posjetiteljima uz podjelu edukativnog materijala u obliku letaka, prezentaciji rada, prikazu  i savjetovanju pružanja prve pomoći unesrećenoj osobi i komunikaciji s prijavno – dojavnom jedinicom, prikaz medicinske opreme i vozila hitne medicinske pomoći koje se koristi u svakodnevnom radu.

Već tradicionalno u sklopu Sajma sigurnosti i prevencije naši djelatnici - sportaši  vožnjom  bicikla  upotpunili su „Biciklijadu tri grada“ u organizaciji  Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s Policijskom upravom međimurskom .

Povodom Europskog tjedna mobilnosti rekreativnom vožnjom biciklima povezali su se međimurski gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće.