POSJETITE NAS NA TRGOVIMA 2018.
April 14, 2018
Nagrada Ispostavi Mursko Središće
May 16, 2018
POSJETITE NAS NA TRGOVIMA 2018.
April 14, 2018
Nagrada Ispostavi Mursko Središće
May 16, 2018

POZIV NA DAN OTVORENIH VRATA 2018.

POZIV NA DAN OTVORENIH VRATA 17.04.2018.

Povodom obilježavanja šeste godišnjice osnutka ZZHM MZ u prostorijama Zavoda održat će se “Dan otvorenih vrata”. Posjetitelji će moći razgledati MPDJ, ambulantu za reanimaciju, vozilo HMP-a, postavljati pitanja stručnom osoblju, te prisustvovati pokaznoj vježbi zbrinjavanja hitnog pacijenta ispred prostorija Zavoda u koordinaciji sa PU Međimurskom koja će se brinuti o sigurnosti na mjestu intervencije. Vrijeme održavanja dana otvorenih vrata jest od 9 do 13 sati. Pokazna vježba predviđena je u 11.20h Veselimo se Vašem dolasku 🙂

Dan otvorenih vrata Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije

  1. travnja obilježavamo dan osnivanja Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.
  2. obljetnica mlade zdravstvene ustanove u Županiji je protekla u stručnom i svečanom tonu cjelodnevnog programa „Dan otvorenih vrata hitne“.

Svečanu notu svojim prisustvom su uveličali Zamjenica Župana Međimurske županije, Sandra Herman i Pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr.sc. Sonja Tošić-Grlač uz pozdrave Župana g. Matije Posavca, odsutnog zbog ranije preuzetih obaveza. Na obilježavanje su se odazvali i ravnatelji Doma zdravlja dr. Branko Vrčić i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal. Skup su također uveličali Načelnik Policijske Uprave Ivan Sokač, Pročelnik Područnog ureda Uprave za zaštitu i spašavanje Ladislav Soke, Ravnatelj Gradskog društva Crveni Križ Čakovec, dr.sc. Kristijan Valkaj, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe, članovi Upravnog i Stručnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije i drugi.

Veliko zadovoljstvo nam je predstavilo prisustvo 30-tak učenika medicinskog usmjerenja, Srednje škole u Čakovcu, koji su imali priliku vježbati hitne medicinske postupke na lutkama uz mentorstvo iskusnih instruktora, djelatnika izvanbolničke hitne medicine.

Nazočnima se tada obratio Ravnatelj Zavoda dr.sc. Tomislav Novinščak. Uz pozdrave i zahvale Osnivaču Zavoda – Međimurskoj županiji, na iznimnom razumijevanju problematike struke, potom svim suradnicima, djelatnicima i građanstvu, podijeljeno je nekoliko Zahvalnica za izniman doprinos radu i razvoju struke hitne medicinske djelatnosti.

Kratki domjenak je potom prekinut „iznenadnom“ hitnom intervencijom, koja se pod zvukovima sirena počela odvijati na platou ispred Zavoda. Zajedničkom pokaznom vježbom, izvlačenja ozlijeđenog pomoću KED imobilizacije, interventni timovi PUM, JVP i ZHM su u preciznoj i visoko stručnoj akciji pokazali gledateljima intervenciju u stvarnom vremenu te zaokružili skromnu, ali za djelatnike hitne medicine važnu obljetnicu.

slider

Galerija