Četiri tima T1 upućena su na potresom razoreno područje Sisačko- Moslavačke županije
January 21, 2021
Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije dana 17. travnja 2021. godine obilježava 9. godišnjicu svog osnutka
April 16, 2021

Otvorenje novouređenih prostora djelatnosti sanitetskog prijevoza i uprave Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, primopredaja novog vozila izvanbolničke hitne medicinske pomoći i medicinske opreme.

S ciljem unapređenja zdravstvene usluge u Međimurskoj županiji, djelatnost sanitetskog prijevoza s 01. veljače 2021. obavlja se u sklopu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Obnovljeni su i uređeni prostori za djelatnost sanitetskog prijevoza i upravu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, kako bi pacijenti, djelatnici sanitetske djelatnosti i uprave Zavoda imali što bolje uvjete rada. Nakon što su ishođene sve potrebne suglasnosti i rješenje Ministarstva zdravstva, Zavod je preuzeo 28 djelatnika saniteta, od čega 16 vozača i 12 medicinskih sestara/tehničara.

Sredstvima koje je osigurala Međimurska županija, Zavod je nabavio vozilo za djelatnost izvanbolničke hitne medicine i medicinsku opremu; defibrilator, respirator, aspirator, profesionalne torbe za hitnu medicinsku pomoć, 2 vakuum madraca, 3 seta udlaga za imobilizaciju, 2 rasklopna nosila za pacijente i opremu za imobilizaciju djece (PEDI PAC). Zavod za hitnu medicinu najljepše zahvaljuje Međimurskoj županiji na potpori i uloženim financijskim sredstvima.