Nastavak suradnje s Dječjim vrtićem Čakovec
February 21, 2016
Podrška Zdravstvenog Doma Ljutomer
April 28, 2016
Nastavak suradnje s Dječjim vrtićem Čakovec
February 21, 2016
Podrška Zdravstvenog Doma Ljutomer
April 28, 2016

Hitna je bitna! I za Čakovec i za Međimurje

Čakovcu su uzeli timove hitne pomoći, zato je Čakovcu hitna bitna. Hitna je bitna cijelom Međimurju i iz tog razloga nam je potrebna javna potpora - i u javnosti, u medijima, na društvenim mrežama, na eSavjetovanju gdje pozivam ljude da daju svoj komentar, koliko god on kratak bio. Hitna nam je bitna - poručio je danas ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Tomislav Novinščak.

Novinščak kao ravnatelj upućuje na lošu mrežu, hitne medicine i apelira da se napravi novo povjerenstvo koje bi uvažilo sve njihove argumente. A oni su da se Čakovcu ne može preraspodjelom ukidati 5 timova hitne medicinske pomoći.

Podsjetimo, Međimurska županija u ovom trenu ima 15 timova Hitne medicinske pomoći - 5 na području Preloga i 10 na području Čakovca. Prema novoj preraspodjeli dogodila bi se situacija u kojoj bi u Čakovcu ostalo 5, a drugih 5 bi išlo u Mursko Središće. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Tomislav Novinščak smatra da je to neprihvatljivo iz razloga jer Čakovec ne može raditi s jednim smjenskim timom.

Novinščak cijelo vrijeme komunicira putem društvene mreže Facebook gdje je i objavio grafikon iz kojeg je vidljivo da jeMeđimurje naspram ostalim županijama - zapostavljeno.

Dok Dubrovačko neretvanska županija, koja ima skoro pa isti broj stanovnika kao naša županija, ima 50 timova hitne pomoći, Međimurje ima više od 3 puta manje - tek 15.

Potrebno je apelirati na mrežu hitne medicine, ako je potrebno, prizivati novu koja ima rješenja, Međimurje prema tome ima pravo i na 30 timova hitne medicinske pomoći.

Izvanbolnička hitna medicina (Zavod za hitnu) ne može funkcionirati u velikim urbanim sredinama kao što je Čakovec s jednim timom u smjeni (tim čine liječnik, tehničar, vozač, oprema, reanimobil). Zdravstveni standard u svakoj urbanoj sredini treba težiti napretku, a ne smanjenju. Prijavi se i komentiraj na eSavjetovanju - poziva Novinščak.

Morate biti registrirani na eSavjetovanje.gov.hr te potražite - Savjetovanje o nacrtu prijedloga hitne medicine... 31.3.2016.